عصر روز پنج شنبه ۱۴۰۳/۸/۱۷ جمع کثیری از فرهیختگان و فرهنگدوستان بابلی در سالن اجتماعات بنیاد حریری گردهم آمدند و در مراسمی که با همکاری بنیاد علمی حریری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری بابل به مناسبت هفته مازندران و روز بابل برگزار شد شرکت کردند و سخنان استاد دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور پیرامون اسطوره در مازندران و تاریخ را شنیدند.
برنامه ها با خیر مقدم آقای اسماعیل رضوانیان مسئول دپارتمان فرهنگ و هنر بنیاد، آغاز شد و با بیانات دکتر اسماعیل پور، نواختن پیانو و اجرای چند قطعه از موسیقی و شعر خوانی دو تن از شاعران محلی سرا ( استاد کیانی حاجی و خانم خاطره صابری) ادامه یافت.
دکتر اسماعیلپور پس از تقدیر از زحمات مسئولان بنیاد بخاطر اجرای برنامههای فرهنگی با طرح این سوال که چرا تبرستان؟ چرا مازندران؟ سخنرانی اش را شروع کرد و گفت: تبرستان نام کهن مازندران بوده که سابقه چند هزار ساله دارد و از روزگار فردوسی بر سر زبانها افتاده بود. او اظهار داشت : حتی هرودت که در ۵۰۰ سال قبل از میلاد میزیسته، نقل کرده که: تیموری ها در این سرزمین میزیسته اند و از کتیبه هایش پیداست که قوم مازندران تاریخ کهنی داشتند. این نام ایرانی در الواح اسلامی هم آمده است. ایشان افزود: منظور فردوسی از شعر که مازندران شهر ما یاد باد، کشور و اقلیم بزرگ است. مردم مازندران به زبان تبری سخن میگفتند.
دکتر اسماعیلپور در ادامه اشاره ای به سوابق تاریخی شهر بابل کرد و گفت بابل از اوایل قرن سوم و چهارم هجری مطرح شد تا قرن پنج و شش جزو شهرهای مهم تبرستان بود که متاسفانه بعد از حمله مغول ها ویران شد اما بعد ها مرعشی ها که شیعه بودند به بابل رونق بخشیدند. آنها هفتهای یکبار در اطراف امام زاده قاسم ( آستانه فعلی) بازار برگزار میکردند.
دکتر همچنین با اشاره به افسانه «کلاج مشهد» زمینه ساخته شدن امام زاده قاسم و گنبد مخروطی آن را تشریح کرد.
در پایان این مراسم، از سوی مسئولان بنیاد و شهرداری بابل لوح تقدیری اهدا گردید.